Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τραγελαφική η κατάσταση πριν τις Βουλευτικές Εκλογές

 Όσον πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές τόσον περισσότερα ευτράπελα ακούγονται στην προσπάθεια των πολιτικών  δυνάμεων να πείσουν τους ψηφοφόρους μετατρέποντας τραγελαφικό το όλο σκηνικό. Η όλη κωμικοτραγική κατάσταση προκαλεί ταυτόχρονα αγανάκτηση και διασκέδαση παρακολουθώντας τους υποψήφιους βουλευτές να υπερασπίζονται τις θέσεις των κομμάτων τους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συμπεριφορά του κυβερνόντος κόμματος το οποίο, βλέποντας τα ποσοστά του να συρρικνώνονται με βάση τις δημοσκοπήσεις, προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που υπάρχει για την διακυβέρνηση του τόπου. Η κυριότερη ανησυχία τους εστιάζεται σε τέσσερεις τομείς: 1) την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, 2) την αργοπορημένη κρατική ενίσχυση της οικονομίας, 3) την συμμετοχή του προεδρικού στην διαφθορά των πολιτογραφήσεων και 4) το αναμενόμενο αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Για το πρώτο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γυροφέρνει τα νοσοκομεία για να δηλώσει υποστηρικτής του εμβολίου της AstraZeneca στην προσπάθεια του να αποφύγει την μείωση του ρυθμού εμβολιασμού. Με τεχνάσματα διαδικτυακών προβλημάτων στην Πύλη εμβολιασμού αποκλείονται δεύτερης ευκαιρίας οι μεγαλύτερες ηλικίες (άνω των 63) και προωθούνται νεότερες ηλικίες με απώτερο στόχο την υλοποίηση του πλάνου να εμβολιαστούν(μια δόση) οι 45άρηδες έως την 1η Μαΐου. Μόνο που τα επιλεγμένα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson δεν τους βγαίνουν λόγω της ανησυχίας του κοινού. Σε μια ύστατη προσπάθεια ο Πρόεδρος εξανάγκασε τους υπουργούς του να εμβολιαστούν στην παρουσία του με AstraZeneca για να πείσει τους πολίτες να εμπιστευθούν το εμβόλιο και να επιτύχει προεκλογικά να κατεβάσει το όριο ηλικίας που εμβολιάστηκε. Έχει καταντήσει πατριωτικό σύνθημα ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Για το δεύτερο, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ μια εβδομάδα πριν το κλείσιμο της Βουλής φέρνει νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, ένα χρόνο μετά που το απέσυρε ο υπουργός οικονομικών κομπάζοντας ότι είχε σχέδιο Β. Δεν έφτανε αυτό κατηγόρησε με απύθμενο θράσος την αντιπολίτευση για παίγνια, επειδή ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ζήτησε να εξετασθεί ως κατεπείγον και να μην στερηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις την οικονομική ενίσχυση. Τελευταία ο κ. Αβέρωφ μέσα στην σύγχυση του μιλά με την βαριά κυπριακή διάλεκτο που του βγαίνει.

Για το τρίτο που αφορά τα χρυσά διαβατήρια των πέντε προσώπων της Μαρίνας Αγίας Νάπας που εκδόθηκαν παράνομα, η οργή του Γενικού Εισαγγελέα εναντίον του Γ. Ελεγκτή που το αποκάλυψε, καταδεικνύει τον καιροσκοπικό διορισμό του μαζί με τον βοηθό του(πρώην εμπλεκόμενων υπουργών) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν είναι δυνατό να επικαλείται συνταγματική εκτροπή ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του σκανδάλου των πολιτογραφήσεων και νυν Γ. Εισαγγελέας.

Για το τέταρτο ο ΔΗΣΥ ζητεί από όλους την στήριξη του προέδρου στην επικείμενη πενταμερή διάσκεψη όπου θα δώσει την μάχη για την χαλαρή ομοσπονδία και την πολιτική ισότητα τουρκικών προδιαγραφών. Τελευταία είδηση εντυπωσιασμού(παίγνιου) η επίσκεψη  σαφάρι Αβέρωφ στην Γερμανία για να συζητήσει το Κυπριακό με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μέρκελ και να ζητήσει μεσολάβηση για κατευνασμό του Έρντογαν στις συνομιλίες.

Με όλο αυτό το μπάχαλο και την ασυναρτησία, παρακολουθεί έντρομος ο Κύπριος ψηφοφόρος και διερωτάται τί πρέπει να ψηφίσει. Αυτούς που τον κοροϊδεύουν υποτιμώντας την νοημοσύνη του; αυτούς που διέσυραν το κράτος; αυτούς που φορτώνονται πατριωτικές κορώνες; αυτούς που παίζουν με την υγεία ή αυτούς που οδηγούν το εθνικό θέμα σε επικίνδυνα μονοπάτια; Η επιλογή είναι δική σας.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κύπρος - «φασισμός» της κομματικής ευνοιοκρατίας

Κύπρος - «φασισμός» της κομματικής ευνοιοκρατίας και διαφθοράς            Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία και Σύγχρονη Γαλλική Δημοκρατία Πόση απογοήτευση και θυμό θα ένοιωθε άραγε ο Σωκράτης βλέποντας την κατάντια του Ελληνισμού στην Κύπρο. Υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων αλλά δεν τους περιποιούμε τιμή. Ο βιασμός της Δημοκρατίας, που γεννήθηκε από τους Αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη κ.α., έχει προκαλέσει στον τόπο μας την μεγαλύτερη ηθική παρακμή στο θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια Κυπριακή Δημοκρατία την οποίαν ο καθένας μπορεί να ασελγεί χωρίς συνέπειες και να μένει ατιμώρητος, γιατί σχεδόν όλα καλύπτονται και αποκρύπτονται στο όνομα της κομματικής συνοχής και βολέματος. Η κοινή γνώμη έχει φτάσει στο σημείο να αποδέχεται ότι όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί από ένα παλαιοκομματικό πολιτικό κατεστημένο που κρατεί τον λαό εγκλωβισμένο και εξαρτώμενο. Σε αυτή την παλιομοδίτι

Προσομοίωση του Ομοσπονδιακού πολιτεύματος των ΗΠΑ

Σε συνάρτηση με την χαλαρή/αποκεντρωμένη ομοσπονδία που εισηγείται ο Πρόεδρος μας, επαναφέρω παλαιά πρόταση  σε άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 9 Ιανουαρίου 2018 με τίτλο " Προσομοίωση του Ομοσπονδιακού πολιτεύματος των ΗΠΑ ", όπου σε γενικές γραμμές η πλειοψηφία κυβερνά σε ομοσπονδιακό επίπεδο, χωρίς να παραβιάζονται οι ελευθερίες της μειοψηφίας που της παρέχεται αυτονομία στη συνιστώσα πολιτεία της. Ο διαχωρισμός των εξουσιών στο νέο ομοσπονδιακό σύστημα της λύσης όπου η Κύπρος θα αποτελείται από δύο πολιτείες γεωγραφικά διαχωρισμένες και το επίπεδο αντιπροσώπευσης των δύο κοινοτήτων στους τρείς πυλώνες εξουσίας, Νομοθετικής, Εκτελεστικής, Δικαστικής είναι καθοριστικός παράγοντας για την δημοκρατική λειτουργία του νέου ομόσπονδου κράτους ως εξής: Εκτελεστική   Εξουσία Προτείνεται να υπάρχει το σύστημα εκλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου κατά το πρότυπο των ΗΠΑ,  όπου θα εκλέγονται απευθείας από όλο τον Κυπριακό λαό (χωρίς στάθμιση ψήφου) με μόνο περιο

Διαδρομή Αγωγών Ρωσικού Αερίου προς ΕΕ και Περιορισμοί

Υποδομή Δικτύων Αγωγών Ρωσικού Αερίου προς ΕΕ και Περιορισμοί Με τις τρέχουσες ημερήσιες / ετήσιες ποσότητες (650mmcm / 240 bcm)  του Ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) η ετήσια χρήση της χωρητικότητας των υφιστάμενων αγωγών έχει αυξηθεί από 63 % το 2014 σε 87 % το 2017, και λαμβάνοντας υπόψη την ζήτηση αιχμής των χειμερινών μηνών αυτό σημαίνει ότι το σύστημα είναι πρακτικά γεμάτο(95%). Οι διασυνοριακοί αγωγοί Yamal (μέσω Λευκορωσίας - Πολωνίας), NordStream 1( Βαλτική θάλασσα - Γερμανία) και BlueStream (προς Τουρκία) έχουν περισσότερο από 90 % χρήση της χωρητικότητας τους, αφήνοντας τους πολιτικά ευαίσθητους αγωγούς μέσω Ουκρανίας (προς Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Ρουμανία) με χρήση 78% την μόνη επιλογή για περαιτέρω επέκταση των εξαγωγών. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο φυσικός περιορισμός σε υποδομή αγωγών θα θέσει όριο στην πρόσβαση της μεγαλύτερης και φθηνότερης προμήθειας αερίου και αναμφίβολα δημιουργείται θέμα ενεργειακής ασφάλειας καθώς η ΕΕ αναζητεί ε